Zero-waste foglalkozást keresel céges rendezvényre, fesztiválra, konferenciára?

Írj nekünk és találjuk ki közösen a személyre szabott, felelős programot a céged számára!

A RePityke a fenntartható, zero-waste elvekre épülő táskakollekciói és egyéb kiegészítő terméki mellett évek óta tart különböző tematikájú workshopokat. Ezekre a foglalkozásokra az utóbbi időben egyre nagyobb igény mutatkozott vállalatok, cégek részéről. Ezért állítottunk össze számukra a korábbi foglalkozásainkból egy kínálatot, melyekre életkortól és nemtől függetlenül nagy szokott lenni az érdeklődés.


A workshopok alapját mindig a meglévő anyagok, textilek újrahasznosítása adja. A foglalkozás során olyan tárgyak készülnek, illetve olyan hasznos tudást lehet elsajátítani, mely a hétköznapok során segít egy tudatos élet kialakításában. Az egyszerűen elkészíthető apróságok garantált sikerélményt nyújtanak még a kezdő kézműveskedők számára is.

Workshopjaink tematikáját, nehézségi fokát mindig az adott rendezvényhez igazítjuk.

Kérj ajánlatot a repityke@gmail.com címen!

Workshop kínálatunk
Molinó workshopok

Megmaradt céges molinók?
Régi arculat szerinti bannerek?
Mielőtt kidobásra lennének ítélve, érdemes végiggondolni, hogy ezeknek az anyagoknak az újrahasznosításával praktikus apróságok is készülhetnek. Ezen a foglalkozáson különféle reklámanyagokból, molinókból készülhetnek vidám, színes, vagy éppen elegáns kártyatartó tokok, aprótartók, pénztárcák és kisebb neszesszerek. A foglalkozás során az előkészített sablonoknak köszönhetően a résztvevők egy-egy darabot körülbelül 10-15 perc alatt tudnak elkészíteni saját ízlésüknek, stílusuknak megfelelően. A workshop nem jár különösebb zajjal vagy kosszal.

Igény szerint alakítható a tematika és a workshop hossza.

Kitűző készítő workshop

A résztvevők bőrhulladék újrahasznosításával, az előre gyártott sablonok és a mi segítségünkkel készíthetnek kitűzőket. A különböző állatos figurákkal és egyéb mintákkal, saját elképzelésekkel készült kitűzők megalkotása kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas időtöltés. A workshop ideje alatt a résztvevők a szabad helyek függvényében folyamatosan bekapcsolódhatnak 6-100 éves korig :)

Amennyiben rendezvényükre olyan foglalkozást képzelnek el, mely során a szülők és gyermekeik közösen alkotnak, javasolni szoktuk a workshop kombinálását a hajpánt készítéssel.

A workshop önmagában nem jár különösebb zajjal és kosszal.

ReFresh - Ruhatár frissítő workshop

A ruhaipar a világ második legszennyezőbb iparága, így fontosnak tartjuk, hogy a szekrényeinkben lapuló ruhadarabokat a fenntarthatóság érdekében minimum harmincszor viseljük. Sokszor szembesülünk azonban azzal, hogy egy idő után megunjuk ezeket a darabokat és másra vágyunk. Ruhatár frissítő workshopunkon ezeknek a használt ruháknak adunk új külsőt, hogy megújulva ismét színesítsék az életünket. Mindemellett pedig életre keltjük nagymamáink hagyományait, ugyanis ezen a foglalkozáson hímzéses technika segítségével fogjuk a kopottabb, unalmasabb vagy lyukas ruháinkat kidíszíteni. Hímzés gyűjteményünket alapvetően kezdők számára állítottuk össze, ezért könnyen elkészíthető mintákat tartalmaz.

Ezen a workshopon kérni szoktuk a résztvevők aktív együttműködését abban, hogy hozzanak magukkal egy-két ruhadarabot a foglalkozásra. Egy kis kreativitással a farmer zsebek, ingek zsebe, pólók, ruhaujjak és gallérok 30-40 perc alatt megújulnak.

IMG_3355.JPG
fejpant.JPG
Hajpánt készítő workshop

Ezen a foglalkozáson textil- és bőrhulladék, valamint régi gombok, csipkék és szalagok felhasználásával a különféle megadott minta és sablon alapján gyönyörű és divatos hajpántokat lehet készíteni. Gyermekek és felnőttek számára is felhőtlen kikapcsolódás és a szakmai segítségünkkel a siker is garantált.

A workshop során a minták ragasztással, a pántok záródása szegecseléssel készül, így a foglalkozás zajjal jár.

Karácsonyfa dísz készítő workshop

Az adventi időszakban, akár karácsonyi rendezvényekre is alkalmas ez a workshopunk. A résztvevők maradék farmerek újrahasznosításával és gombok, gyöngyök, régi szalagok és csipkék felhasználásával, valamint kézi hímzéses technikával készíthetnek különböző karácsonyfadíszeket.

Workshopunk az elképzelésekkel, résztvevőkkel összhangban, különféle nehézségi fokkal elérhető, így részletekért kérjük, keress minket a repityke@gmail.com címen.

IMG_6413.JPG
OYEX9623.JPEG
SJZW7081.JPEG
VBHY9018.JPEG
LYWN4525.JPEG
Kérj ajánlatot workshopjainkra a repityke@gmail.com címen!