DSC08370.jpg
Baktai Dóri és Németh Kati

 "Számomra a legnagyobb élményt az okozza, amikor egy régi textilhez, aminek már története van, megtalálom a tökéletes formát és színkombinációt." Dóri 

"A RePityke táskák készítésekor, akkor vagyok a legboldogabb, amikor elkészítem az új szabásmintát, ami egy tökéletes táska alapja lesz."

Kati

Küldetésünk

Minden évben több mint 80 milliárd ruhadarabot állítanak elő világszerte, amelyek közül - rövid élettartamuk után - négyből három a hulladéklerakókban végzi vagy elégetésre kerül. Az elképesztő ruhamennyiségnek mindössze egynegyede kerül újrahasznosításra.
 
A  ruhaipar azonban nem csak a termékeivel, hanem az előállítás során keletkezett károsanyagokkal, illetve az áruk kontinenseken átívelő utaztatásával is szennyezi a környezetet. A RePitykénél úgy gondoljuk, hogy fenntartható, helyi és környezetbarát megoldásokra van szükség itthon is, amivel az értékes anyagok új életet kezdhetnek, megújult és modern formában.
 

DSC08346.jpg

Kik vagyunk?

Márkánk a RePityke - a magyar öko-design képviselője - 2015 óta tervezünk és készítünk egyedi táskákat és kiegészítőket. Minden egyes darab fenntartható módon, egyedileg és kézzel készül budapesti varróműhelyünkben. Indulásunk óta már több mit 400 termék került ki a kezeink közül. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan magas minőségben dolgozunk, hogy egy év garanciát vállalunk az általunk készített darabokra.
 

Az értékes, újrahasználható textil, bőr és kárpitanyagokat olyan innovatív formában dolgozzuk fel, hogy a modern trendeknek és a fenntartható alapelveknek is megfeleljenek egyben. Táskáink ugyanis nem csak egyedi tervezésűek, de anyagukat tekintve is megismételhetetlen darabok. Műhelyünkben folyamatosan frissítjük a termékeink alapját adó anyagok kínálatát, jelenleg is több száz anyagból válogathatják össze vásárlóink a táskájuk alapanyagát.  


Minden anyagnak története van, amit az anyagok válogatásakor el is mesélünk, ez ugyanúgy része táska jövendőbeli tulajdonosával közös beszélgetésnek, mint maga a forma és stílus kiválasztása. Hiszünk benne, hogy az újrafelhasználás, az anyagok visszavezetése a körforgásba a fenntartható jövőt szolgálja. 
 

Különös odafigyeléssel válogatjuk, szabjuk, varrjuk a textileket a zero waste elveihez hűen, hogy a lehető legkevesebb felesleges anyag keletkezzen a táskák készítése során. Leginkább a geometrikus formavilág inspirál minket, mely a különböző anyagok – farmer, bútorkárpit, esernyő, ballonkabát és bőr – játékos kombinálásával mára védjegyünkké vált a redesign táskák világában.
 

DSC08448.jpg