• RePityke

Room 9, hogy legyen hol folytatni

Szeretünk nektek kéthetente egy kis helyzetjelentést írni. Elmesélni, hogy mivel telnek a heteink. Őszintén szólva, nekünk is jó felidézni, mi is történt velünk, mert előfordul, hogy összefolynak kicsit a napok. Ilyenkor mindig rájövünk, hogy mennyi minden változott és változik ebben az időben. Így talán nem csak sodródunk, hanem megpróbáljuk a kezünkbe venni az irányítást.

Meséltük a Home office – Hogyan tovább? cikkünkben, hogy sokakhoz hasonlóan, nekünk is nehéz döntéseket kellett meghoznunk a márka életével kapcsolatban az utóbbi hónapokban. Továbbra is hiszünk a RePitykében és abban, hogy az újrahasznosított hátizsákjainknak van jövője. De a világ megváltozott körülöttünk és csak remélni tudjuk, hogy nekünk is lesz helyünk a kialakuló rendszerben. Viszont ahhoz, hogy megláthassuk, mint márka, hogy mi lesz a jövőben, a jelent kell átvészelnünk. Ennek pedig egyik hozománya, hogy fel kellett adnunk jelenlegi, szeretett műhelyünket a Paloma Room 13-ban. Szerencsére egyelőre nem kellett messze költöznünk, házon belül tudunk maradni és próbáljuk az új szobánkat, a Room 9-et is ugyanolyan otthonossá varázsolni, mint az eddigi helyünket.


A folyamat az elmúlt két hétben elkezdődött... és még valószínűleg sokáig el fog tartani mire végre minden a helyére kerül. Ez a költözés, még akkor is, ha nem megyünk messzire, hatalmas változás a RePityke életében. A Room 9 ugyanis egy kis kuckó, egy kis ékszerdoboz. Viszont mi az év elején még arról ábrándoztunk, hogy milyen jó lenne végre nagyobb helyre költözni... De az élet mást hozott. És mi még szerencsések vagyunk, hogy egyelőre van egy szabad terünk az alkotásra, szabásra, varrásra, ötletelésre.


Sokat tetriszeztünk a bútorokkal, hogy a legjobb térkihasználást elérjük és mégis, ha egyszer végre kinyitunk, ne az az érzése legyen annak, aki belép hozzánk, hogy összenyomják az anyagok. A kisebb tér persze azt is magával hozza, hogy nem minden költözhet tovább velünk egyik helyről a másikba.

Az elmúlt két évben felhalmozott és félretett dolgainkat kellett most átválogatnunk és nehéz volt rádöbbenni mennyi mindent felhalmoztunk. Szerencsére ketten vagyunk, kétféle hozzáállással. Dóri nálunk legszívesebben mindent megtartana, nehezen válik meg bármitől, még akkor is ha tudja, hogy ahhoz a dobozhoz azóta nem nyúltunk hozzá, mióta a beköltözésnél elraktároztuk benne az anyagokat. Kati viszont ennél sokkal praktikusabb gondolkodású, úgyhogy ő koordinálja, mikor minek a sorsáról döntsünk.


Azoknak az anyagoknak, amik még másnak jók lehetnek kreatív alkotásra, otthoni szárnypróbálgatásra, a következő hetekben igyekszünk megtalálni az új helyét. Azoknak az anyag maradékoknak pedig, amiket már csak iparilag lehet újrahasznosítani, feldolgozni, a PINKPONILO-val közösen keressük a megoldást az elszállítására.


És szép lassan igazi otthonná változtatjuk majd a Room 9-et is, ahova ti is szeretettel tudtok majd benézni a nyitás után!146 megtekintés0 hozzászólás