• RePityke

Home office - mit csinálunk amikor nem dolgozunk?

Ahogy eddig se szerettük volna, hogy a folytonos táska tervezés és egyéb teendők miatt hamar kiégjünk, úgy ebben a felborult világban is fontosnak érezzük, hogy ne csak a RePitykéről szóljon az egész életünk. Úgy gondoljuk, hogy keresnünk kell az egészséges egyensúlyt a munka, a magánélet és a szerelem projektek között és annak ellenére, hogy most éppen itthonról bármikor dolgozhatnánk, nem szeretnénk, ha ez eluralná az életünket. És habár semmi újba nem kezdtünk bele, de a napjaink továbbra sem csak táskavarrással telnek. Kérdés, hogy mi mit csinálunk még a RePityke mellett?


A digitális oktatás kihívásai


Sokan nem tudjátok, de a RePityke arra inspirált minket, hogy továbbképezzük magunkat. Évek óta terveztük és végül tavaly szeptemberben bele is vágtunk. Dóri női szabónak, Kati pedig textil tervezőnek tanul esti képzésen. A suli leállása pedig a mi életünket is befolyásolta, hiszen azóta otthon kell megtanulnunk önállóan a tananyagokat és a gyakorlati órák leckéit is el kell készítenünk a megadott határidőkre. A jövő héttől pedig kezdődnek a vizsgák is... Szóval kikapcsolódásképpen Dóri ruhákat, gallérokat szerkeszt, szabásmintákat készít és szoknyát varr. Kati pedig sző, makramézik, textilt fest és különféle mintákat tervez.


Konyhatündérek jeleeen!

Szerencsére mind a ketten szeretünk főzőcskézni, így nem okozott nagy nehézséget, hogy a jelen helyzetben a konyhában is megálljuk a helyünket. A vírus egyik nagy előnye, hogy sokkal több időnk jut most minderre, hiszen egyébként, a hétköznapok rohanásában sokszor háttérbe szorul a főzés. Arról már hallhattatok, hogy Kati banánkenyér recepteket tesztel, de emellett sok mást is kipróbál, ráadásul nem rég áttért a vegán étrendre, így a különböző ételek elkészítése új kihívás számára. Dóri pedig megsütötte élete első pogácsáját, ami még jó is lett... (a receptért ezer hála és köszönet a Cukker sütinek!!!)

Meditálás, jóga, nia, kertészkedés, séta, bicikli - mindennapi lelki egyensúly


Fontosnak tartjuk, hogy a bezártság és folytonos otthonmaradás ellenére se bolonduljunk meg teljesen, Ezért igyekszünk nagyon odafigyelni a lelki egyensúlyunkra is. Persze nem vagyunk egyformák mi sem, mind a kettőnknek más vált be. Kati rendszeresen meditál és jógázik a testvére által tartott online órákon. Dóri pedig a niában találta meg azt a mozgásformát, ami feltölti. Emellett a tavasz beköszöntével eljött az ideje a gangkertészkedésnek is. Aki szeretne belevágni, még nem késő, javasoljuk, hogy csatlakozzatok a PlantTogether csapatához, mert szuper tippeket lehet kapni tőlük!

Család, barátok - virtuális és személyes találkozások


Szerencsések vagyunk, mert ebben az időszakban is könnyedén tudjuk tartani a kapcsolatot a szeretteinkkel.

Leggyakrabban virtuálisan beszélgetünk a barátainkkal és a családunkkal, de persze néha mi is megkerüljük a szabályokat és találkozunk egymással. Nincs is jobb egy gangon sörözésnél, biciklizésnél vagy sétálásnál a legjobb barátaiddal, vagy egy kis autókázásnál, világjárásnál a testvéreddel. Kellenek ezek a személyes kapcsolatok és inspiráló élmények, hogy kibírjuk az itthon töltött napokat.

Filmek, filmek, sorozatok, könyvek és zene


Azt valljuk, hogy fő a változatosság, hiszen nagy dózisban mindent meg lehet unni. A filmek, könyvek, sorozatok és a zene is kikapcsolnak de érdemes vegyesen adagolni őket. Szeretünk egymásnak ajánlani olyan műveket, zenéket, amik nekünk valamiért tetszettek. Ezért a Kati is épp egy kölcsönkönyvet olvas kikapcsolódásképpen.


101 megtekintés0 hozzászólás