• RePityke

A RePityke történeteMikor és hogyan kezdődött a RePityke?


A RePityke sztorija tulajdonképpen egy barátsággal, hirtelen jött szabadidővel, rengeteg örökölt anyaggal és egy hatalmas felismeréssel kezdődött még 2015-ben. Egy tavaszi délután leültünk beszélgetni arról, milyen jó lenne együtt alkotni, együtt dolgozni és a nap végére már a szemünk előtt körvonalazódott egy öko-tudatos táskamárka képe, melyben a számunkra oly kedves textíliák nem a szemétben végzik, hanem új formában tovább élnek. Az álmodozást szinte azonnal a megvalósítás követte, és egy hét múlva a kialakított lakásműhelyünben bontottuk a nagyszüleinktől örökölt ruhákat, terveztük az első táskafazonunkat.Honnan jön a név?


A RePityke név az anyagok átalakulását, átváltozását szimbolizálja számunkra. Szerettünk volna egy olyan nevet kitalálni, mely egyszerre ötvözi, azt hogy örökölt, régi anyagokkal dolgozunk és, hogy ezekből a textilekből a kezeink között az újrahasznosítás által valami teljesen új születik. Egy jó hangzású, varráshoz kötődő kifejezést kerestünk, és Dóri gombgyűjtő szenvedélyének köszönhetően találtunk rá a pityke szóra, mely egy régi magyar díszítőgomb. Amikor összetettük az előtaggal, nyomban éreztük, hogy megtaláltuk amit kerestünk.Mik voltak a kezdeti nehézségek, és mit tanultatok belőle?


Az igazat megvallva kezdetben minden egész gördülékenyen ment. Akkora energiákkal dolgoztunk, hogy nem okozott semmi se komolyabb problémát. Nem sokat gondolkoztunk azon, mit, hogyan kellene csinálnunk, egyszerűen jöttek a lépések egymás után. A nehézségek inkább később jöttek, amikor elhatároztuk, mostantól nem csak hobbiként tekintünk a RePitykére, hanem igazi márkát építünk. Elkezdtünk képzésekre járni, mindent megtervezni, átgondolni. Mindez nagyon fontos és szükséges is egy vállalkozás felépítéséhez, de jó lenne újra megélni, azt a kezdeti lazaságot, a felhőtlen szabadság érzését.Mikor volt az a pont, ahol tudtátok, ezzel akartok foglalkozni?


A fordulópontot az hozta számunkra, amikor 2016 tavaszán a Nyitva! Fesztiválon egy kiadó üzlethelyiségben berendezhettük álmaink műhelyét és öko-tudatos boltját. Nagyon izgalmas egy hónap volt ez számunkra, sok munkával és kihívással, de leginkább rengeteg pozitív tapasztalattal, örömmel és sikerrel. Ez az időszak inspirál és motivál minket azóta is.Mi a RePityke célja a következő 1-2 évre?


Eddig minden év új kihívásokat és egyben új lehetőségeket tartogatott a számunkra. Célunk a növekedés, üzleti kapcsolataink bővítése és a termékpalettánk színesítése; már dolgozunk olyan új termékeken, melyekben az eddig fel nem használt maradék anyagoknak is új formát tudunk majd adni. Ezen kívül szeretnénk, ha a márkánk sokak számára ismertté és elérhetővé válna miközben workshopjainkon egyre többen sajátítják el az általunk képviselt anyagszeretet és öko-tudatos szellemiséget.

82 megtekintés0 hozzászólás