• RePityke

A Divatforradalom hete
Ez a hét a Fashion Revolution-Divatforradalom hete.

De miért is indult a Divatforradalom?

6 évvel ezelőtt, 2013. április 24-én 1134 ember vesztette életét, és további 2500 ember sebesült meg, amikor a Rana Plaza ruhagyár komplexum épülete összeomlott Dakkában, Bangladesben. Ez volt az az időpont, amikor a Fashion Revolution megszületett.

A Fashion Revolution egy globális mozgalom, amely a divatipar fenntarthatóságáért és méltányosságáért szólal fel a világ 90 országában.

Az átláthatóság elérése az első lépés az ipar átalakulása érdekében, és ez egy egyszerű kérdéssel indul:


“Ki készítette a ruhámat?”


Összegyűjtöttünk nektek pár linket, eseményt a témával kapcsolatba, szerintünk nagyon fontos, hogy ebben a témában is minél tájékozottabbak legyünk, szóval szemezgessetek kedvetekre!


Az esemény facebook oldalán sok hasznos posztot találtok a témában, hazai márkákról és a divatiparral kapcsolatos aktuális kutatássokról:

https://www.facebook.com/fashionrevolutionhungary


Tudjuk hogy ez globális probléma, de mi is és te is részesei vagyunk! Kíváncsi vagy, hogyan tudsz változtatni? Itt egy esemény ami a segítségedre lehet:

https://www.facebook.com/events/609943113196834/?active_tab=discussion


Ha már divat, nem mehetünk amellett a nagyon aktuális téma mellett, hogy egy új ruhadarab kerül be a mindennapi viseletünkbe! A MASZK, de hogyan viszonyulunk hozzá?miért idegenkedünk tőle annyira? Átalakítja majd a személyiségünket, vagy mi alakítjuk személyessé a rideg orvosi maszkokat? ezekre a kérdésekre keresi a választ a Bánkitó Fesztivál és a Pinkponiló, izgalmas eseménynek igérkezik, ne hagyjátok ki!

https://www.facebook.com/events/227682434950365/


A fő szervezők honlapja:

https://www.fashionrevolution.org/europe/Hungary/


és egy állandóan aktuális blog a témában: https://www.holyduck.hu/

Tedd meg Te is az első lépéseket, csatlakozz a Fashion Revolution mozgalomhoz (Fashion Revolution Hungary) és kövesd a Fashion Revolution hét programjait!

Tedd fel te is a kérdést:

#whomademyclothes

31 megtekintés0 hozzászólás